jueves, 2 de abril de 2009

Pedro Valenciano Premi AEMS Rius Vius 2008.

Premi Rius Vius 2008.
Aquest any el Premi AEMS "Rius Vius" ha estat atorgat a Pedro Valenciano, guarda fluvial, i responsable del Centre d'alevinatge Turtzioz de la
Diputación Foral de Bizkaia, per la seva implicació personal en la recuperació del salmó atlàntic i dels rius bascos, en ocasions "sense cap recolzament institucional".
També és necessari destacar, el seu esforç insistent durant anys i a "contra corrent", per conservar el riu Cadagua i evitar la urbanització de les seves riberes i zones inundables, mostrant els efectes negatius i la seva oposició aquest irresponsable projecte impulsat per l'empresa constructora Otaduy, que ha contat amb el vist-i-plau de l'Ajuntament de Zalla. Pedro Valenciano, es una mostra de la silenciosa tasca, de centenars d'agents ambientals, que vetllen dia a dia, per la salut i conservació dels nostres ecosistemes.

Premi Rius Morts 2008
El Premi AEMS Rius Morts 2008 va recaure, en l'empresa que va impulsar la urbanització de les riberes i zones inundables del riu Cadagua, i en l'Ajuntament de Zalla, per haver col·laborat en aquest despropòsit, el qual com ja alertava Pedro Valenciano, està provocant greus impactes en el correcte funcionament del riu Cadagua. Ambdues entitats premiades, van desistir assistir a l'entrega dels premis.

No hay comentarios: