viernes, 7 de septiembre de 2007

Premi Rius Vius 2007

En aquesta ocasió, el Premi Rius Vius 2007 ha estat atorgat a D. Javier Martínez Gil, Catedràtic d'Hidrogeología de la Universitat de Saragossa, creador de la Nova Cultura de l'Aigua.

La seva constant activitat, la seva tasca teòrica i pràctica per a que la societat reconegui els valors ecològics, culturals de l'aigua ha posat de manifest els errors de la vella política i cultura de l'aigua a Espanya i al mon, basada sense més, en la seva explotació insostenible, construint més i més infrastructures, lo que porta a la mort dels ecosistemes aquàtics, l'abús de l'aigua i la corrupció.

Premi Rius Morts 2007

En aquesta ocasió aquest premi va recaure per igual; en la Confederación Hidrográfica del Tajo, en Unión Fenosa i en la hidroelèctrica Navarro S.A., responsables i beneficiaries de tres concessions hidroelèctriques en el Parque Natural del Alto Tajo, per incompliments de la primera sentencia del Tribunal Suprem diactada al 2005, respecte als cabals que han d'alliberar les preses per a mantenir i recuperar l'estat ecològic dels rius. Passats quinze anys de la sentència, l'AEMS-Rius amb Vida ha demostrat, que els mal anomenats “cabals ecològics” no son tals, ja que manquen de tot rigor científic, i tampoc es respecten. Aquest premi posa de manifest la manca de voluntat dels guardonats en obeir la decisió dels Tribunals, com a exemple de inmovilisme i la resistència dels usuaris de l'aigua i de les administracions hidràuliques a l'hora, d'aplicar i potenciar les lleis que protegeixen els ecosistemes d'aigua dolça del nostre país.

Els premis es van lliurar en un acte de les XXVIII Jornades Internacionals d'AEMS-Rius amb Vida, celebrades en Peralejos de las Truchas (Guadalajara)

No hay comentarios: